Нюанси виконання податкового обов’язку платникам податків за періоди дії воєнного стану. Відповідальність платників та шляхи захисту своїх прав

Тема вебінару:

Нюанси виконання податкового обов’язку платникам податків за періоди дії воєнного стану. Відповідальність платників та шляхи захисту своїх прав

Дата, час та мова вебінару:

11 липня 2022 року, 14:00 – 16:00, мова – українська

Для кого вебінар:

Для бухгалтерів, головних бухгалтерів, підприємців, які складають податкову звітність з податку на прибуток

Анонс:

Липень 2022 року – місяць, коли спливають граничні терміни для виконання своїх податкових обов’язків для переважної кількості платників податків. Що треба робити платникам, щоб не потрапити на штрафи та донарахування, яка міра відповідальності платників, ця тема – в ракурсі уваги вебінару.
Крім цього, на вебінарі можна отримати інформацію про чергові зміни до ПКУ в частині адміністрування податків, в першу чергу, ПДВ та податку на прибуток. 

Дроговоз Юлія Сергіївна

  • сертифікований аудитор, директор ТОВ «АФ «Фінансовий клуб»
  • віце-президент УСПП з питань економічної політики;
  • фахівець у сфері оподаткування та бухгалтерського обліку;
  • Член Громадських рад при Міністерстві фінансів України, при Державній податковій службі України, при ГУ ДПС у м. Києві, при Державній регуляторній службі України;
  • автор публікацій та статей в бухгалтерських спеціалізованих виданнях.

Розгорнута програма вебінару:

  1. Податковий кредит на підставі первинних документів: декларування та порядок уточнення податкового кредиту. Податковий кредит від спрощенців. Особливості взаємовідносин платників ПДВ та платників єдиного податку за ставкою 2%.
  2. Граничні терміни реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в контексті Закону України № 2260-IX. Розрахунки коригування на зменшення: особливості декларування постачальниками та покупцями.
  3. Випадки призупинення строків, передбачених Податковим кодексом України: які строки та на які періоди призупиняються, у т.ч. у разі зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування.
  4. «Другий» ліміт – з чого він складається. Порядок реєстрації податкових накладних за рахунок «другого» ліміту.
  5. Податкові перевірки. Відповідальність платників: які штрафи та в яких випадках застосовують податківці. Звільнення від відповідальності: кого та в яких випадках стосується.
  6. Чергові зміни до ПКУ. Чого чекати.

Що отримує учасник вебінару?:

– презентацію та інші матеріали від лектора;

– відеозапис вебінару, без обмежень за часом і доступу;
– відповіді на питання по темі вебінару.